Diversiteit en gelijke kansen
Samen staan we sterk

  • Holger Gast over diversiteit
    volgende pagina

    Holgers bijdrage aan iets groots.

    "Vraag je mensen om te springen, dan vraagt een Duitse medewerker: 'hoe hoog?' en een Nederlander: 'Waarom?' "

    Holger Gastis terug in Duitsland en werkt weer in Lohr. Hij heeft uitzendingen gedaan naar de Verenigde Staten en in Nederland. Hij kijkt terug op zijn baan in productie management in Boxtel. Als geen ander heeft hij de diversiteit aan culturen binnen Bosch ervaren.

 
Content

Onze leidraad

Wij brengen veel mensen samen onder één dak met verschillende mindsets, talen en religies. Deze diversiteit is onze sterkte. Wij beschouwen het als een impuls voor de innovaties van morgen – en als een belangrijk goed die wereldwijd een band creëert tussen medewerkers. Het is vanzelfsprekend dat voor iedereen binnen Bosch gelijke kansen bestaan. Het is de enige weg om essentiële kennis te leiden naar de plek waar deze optimaal bijdraagt. Zo kunnen we samen sterk blijven – nu en in de toekomst.

 

Culturele diversiteit

Wij omarmen culturele diversiteit en zorgen ervoor dat het werkt in onze dagelijkse wisselwerking – samen met taaltrainingen, speciale cursussen en buitenlandse stages.

Gelijke kansen

Alle Bosch medewerkers zouden gelijke carriere kansen moeten krijgen. Er zijn vele manieren waarop we ervoor kunnen zorgen dat dit gebeurt, van coaching tot speciale programma's.